Jag satt en dag på tåget och tänkte på hur man skulle kunna göra pepparkakorna lite häftigare....
Jag har nu två gånger lyckats få dem snyggare, sprödare och godare.
1. Kavla ut.
2. Sikta med hjälp av en tesil över en blandning av socker, kanel florsocker/råsocker och lite salt. Ev. lite pomeranskrydda.
3. Kavla sedan en gång till.
4. Ta ut med dina vanliga mått (jo det heter visst så! Inte "formar"!)
5. Sen gräddar du som vanligt!
Det går att kavla ut "resterna" en gång till, men pepparkakorna kan blir lite mera oformliga - som det skrynkliga hjärtat.
Tupparna jag gjorde förra veckan blev snyggast - och också godast!
Jag har haft en pepparkaksdeg i kylskåpet sen lucia - eller var det sen första advent? Jag gör bara en plåt eller två i taget. Hinner inte bli less då! - Äter inte för många heller.
Recept på degen till Eksta pepparkakor hittar man i ngn av Anna Bergenstöms kokböcker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar